Sataa, sataa. Viime talvi oli täälläkin kuulemma erikoinen. Eli satoi paljon. Täksi vuodeksi on povattu samanlaista. Siltä se tosiaan jo vaikuttaakin, sillä tälläkin viikolla on satanut kaikkina muina päivinä paitsi torstaina ja sunnuntaina. Täsmälleen samanlaista säätä on luvattu myös ensi viikoksi. 

Lenkille lähtöä nämä koiranilmat eivät ole tietenkään estäneet. Viime talveen verrattuna juoksuolosuhteet on sateista huolimatta ihan luksusluokkaa! Pääsääntöisesti lenkit kulki hyvin, mutta tiistain vauhtileikittely oli kyllä ihan fiasko. Jo alkuverryttelyssä pisti mahaan, eikä se hellittänyt missään vaiheessa, pistoksen paikka vaan vaihteli. Välillä se vähän katosikin, kun löysäsi vauhdin ihan minimiin tai pisti kävelyksi, mutta tuli aina uudestan kun yritti nostaa vähänkään vauhtia. Vauhtileikittelystä ei siis kyllä voi tuon lenkin kohdalla puhua ja lenkki menikin oikeastaan ihan harakoille. Mikälie tuohon oli syynä, en ollut edes syönyt kovin lähellä tuota lenkkiä. Mystistä. Tuollainen ongelma jos tulisi maratonilla tai jossain muussa kisassa, niin peli olisi kyllä sitä myöten pelattu.

Tällä viikolla on järjestelty vihdoin Barcelonan (maraton)reissun hostelli ja lentolippu asiat kuntoon. Hostelli löytyi ja vieläpä aika hyvän oloinen: oma huone omalla kylpyhuoneella suht halpaan hintaan hyvältä paikalta. Hostellissa on vielä täysin varustettu yhteinen keittiö, joka on todella hyvä paristakin syystä. Eli siellä voi hyvin kokkailla tuttuja hiilihydraattipitoisia tankkausruokia ja näin säästää ravintolakustannuksissa. Lentoliput otettiin Ryanairilta, Malagasta Barcelonaan ja takaisin.

Sunnuntaina käytiin katsomassa minun kitaraopettajan flamencokeikkaa, joka oli kyllä todella hyvä! Keikka oli Calle Elviralla olevassa Al sur de Granada –nimisessä baarissa. Bändissä oli opettajani lisäksi perkussionisti, laulaja ja tanssija. Positiivista oli myöskin, että keikka alkoi jo klo 19.00, eli ei tarvinut yötä myöten notkua kylillä. Ainoa harmitus oli, kun unohdimme ottaa kameran mukaan. Sama pää kesät ja talvet ja syksyt ja keväät! Juttelin settien välissä erään miehen kanssa, joka oli kuvaillut keikkaa ja rohkenin kysyä, että voisiko hän lähettää minulle joitain kuvia sähköpostiin, johon hän ilomielin suostuikin! Katsotaanpa saanko siis kuvia tuolta keikalta jossain vaiheessa!

Vko 47

Ma Lepo

Ti VL 12,5km (avg 5.07min/km)

Ke Peruslenkki 12,2km (avg 5.03min/km)

To Kevyt/palauttava 7,1km (5.28min/km)

Pe 5x1000m/2min. pal. radalla (vedot 4.06/4.03/4.03/4.00/3.57) + verryttelyt ja palautteluhölkät 6,1km = yht. 11,1km

La Palauttava 7,5km (avg 5.41min/km)

Su Pitkä lenkki 22km (5.29min/km) sis. kolme ruskoa

Vko yht. 72,4km

 
 
        
Kuvia Granadan parhaalta lenkkireitiltä. Tuollaista alustaa riittää juostavaksi hyvin sellaiselle reilun 20 kilometrin lenkille. Reitti kulkee koko ajan Genil-joen vartta pitkin ja maisemat muuttuvat hyvin äkkiä ihan maaseutumaisiksi. Sierra Nevadan vuoristo näkyy myös paikoin todella hienosti. Reitin varrella voi nähdä myös jos minkälaista eläintä: koiria, hevosia, vuohia ja esimerkiksi STRUTSIN!