Viikko seitsemän oli vielä ”lomaa”. Valmistauduin maratonille, luin Täällä Pohjantähden alla –trilogian loppuun, opiskelin vähän epsanjaa ja luin myös Haruki Murakamin Kafka rannalla. Viikolla kahdeksan kävin hieman katsomassa luennoilla, että millekkäs kursseille sitä keväällä mennään. Aikatauluongelmia meinaa vähän olla taas kun mielenkiintoiset kurssit menevät päällekkäin. Valinnat alkavat olla kuitenkin aika selvät. Näyttää siltä, että vaihdan tiedekuntaa ehkä jopa kokonaan kevääksi. Humanistisessa tiedekunnassa (facultad de filosofia y letras), musiikkitieteen osastossa, järjestetään sellaiset kurssit kuin Etnomusicología ja Flamenco y músicas del mediterráneo, jotka ovat todella mielenkiintoisia. Niidenkin tenttipäivät ovat minulle huonot, mutta kurssin opettaja oli erittäin joustava. Etnomusikologian kurssissa on myös sellainen ongelma, että se on koko vuoden kurssi, joka on siis alkanut jo syksyllä, mutta opettaja lupasi minun opiskella itsenäisesti syksyn materiaalin, joten mikäli onnistun tuossa urakassa, voin tehdä kurssin kokonaisuudessaan. Pitää yrittää. Eli näitä kursseja alan siis tekemään ensisijaisesti. Valitsin myös yhden kurssi musiikkikasvatuksen puolelta, Historia de la música y folklore (y su didáctica). Tuon kurssin kanssa on vain hieman aikatauluongelmia, joten jää nähtäväksi teenkö tuota sitten. Tuo kurssi ei ole kuitenkaan etusijalla, koska olen jo tehnyt lähes kaikki musiikin historian kurssit Oulussa, mutta kielen ja kertauksen vuoksi tuonne voisi mennä – myös folklore –osuus kuulostaa mielenkiintoiselta. Kielikeskuksella jatkan espanjan opiskelua, seuraavalla tasolla, eli tasolla kuusi (B2.1). Saan opintopisteitä flamencotunneistakin, joten kai sekin on tässä mainittava kevään kurssien joukkoon. Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä että sain valkattua mukavat kurssit keväälle.

 

Marjut, Jenny, Maca, Piiku ja Heidi pitivät meillä (hmm, tämä taisi kyllä olla viikolla 6...?) interkulttuurisen kokkausillan, jossa suomalaiset opettivat espanjalaiselle pullan teon – la pulla finlandesa! – ja espanjalainen opetti suomalaisille paellan, empanadan ja jogurttikakun teon. Ruoanlaiton aikaan mie otin ritolat ja lähdin lenkille ja kun tulin takaisin lueskelin vähän aikaa ja osallistuin sitten tehtyjen ruokien syöntiin! Tuona iltana keksittiin myös uusi liikeidea: Nääs-churro. Eli churrokoju Tampereen kauppatorille. Varma menestys. http://en.wikipedia.org/wiki/Churro – – Ekassa kuvassa Maca empanadan teossa, toisessa kuvassa mie luen kun muut kokkaa, Piiku lukee kans mutta se kyllä kokkasikin, taitaa olla tauko menossa. 

Juoksun osalta aloitin keventelyn maratonille. Viikon kahdeksan VK-harjoituksessa meno oli jo sen verran kevyttä, että 3.20 tavoitetta olisin lähtenyt siltä pohjalta tavoittelemaan luottavaisin mielin. Mutta sitten alkoi taudit kiusata ja romuttaa suunnitelmia. Ensin tuli kipeäksi Marjut, oltiin torstaissa. Torstain ja perjantain välisenä yönä sairastuin sitten minäkin: kuumetta ja mahatauti. Kuume loppui sunnuntaina, mutta mahatauti jatkui edelleen. En kuitenkaan vielä tuossa vaiheessa heittänyt pyyhettä kehään maratonin suhteen. Kun tauti jatkui vielä maratonviikon tiistainakin, alkoi tuntua jo epätoivoiselta. Keskiviikkona tein päätöksen jättää maraton tällä kertaa väliin. Päätös ei ollut helppo, kun on tuota maratonia suunnitellut jo pitkään. Mutta en halua lähteä juuri ja juuri taudista toivuttuani juoksemaan heti kokonaista maratonia, joka voisi vajavasti toipuneella kropalla muodostua hyvinkin vain tuskalliseksi vääntämiseksi. Sen sijaan lähdemme Barcelonaan pelkästään lomailemaan ilman 42,195km mittaista turistikierrosta. Näin se joskus menee, ei voi mitään. Treenihän ei mene tietystikään hukkaan, joten eipä tässä, jatketaan harjoituksia ja juostaan muita tapahtumia.

Ostinpa sitten vihdoin tämän järkäleen, jota juoksijan raamatuksikin on tituleerattu. Osuvampi määritelmä olisi minun mielestä juoksijan sudenpentujen käsikirja. Siitä löytyy kaikki juoksuun liittyvä tieto. Ei enempää, ei vähempää. 

Vko 7 – keventelyä maratonille

Ma Lepo

Ti Kevyttä juoksua 9,2km (avg 5.29min/km)

Ke Reipasta/kovaa juoksua 4x10min, 3min pal. (vedot avg 4.29/4.20/4.18/4.20 minkm) + verryttelyt = yht. 14,2km

To Lepo

Pe Kevyttä juoksua 7,5km

La Lepo

Su Pitkä lenkki 18,2km (avg 5.30min/km)

Vko yht. 49,1km

 

Vko 8 – keventelyä maratonille (yht. 20,1km)

Ma Lepo vain

Ti Kevyt 7,2km (avg 5.31min/km)

Ke Tv reipas 40min (avg 4,42min/km) + verr. = yht. 12,9km

To Lepo

Pe Kuume ja mahatauti

La Kuume ja mahatauti

Su Mahataudissa

 

Vko 9  (yht. 13,9km)

Ma Mahataudissa

Ti Mahataudissa edelleen

Ke VR 3,9km, tukkoisen ja raskaan tuntoista

To Peruslenkki 10km (5.13min/km) vähän tukkoista, maha oli  kummallisen tuntoinen välillä

Pe Barcelonassa

La Barcelonassa

Su Barcelonassa