No niin, blogi aloitettu! Kirjoittelen tätä hostellihuoneessamme Granadassa jalat kipeänä useiden päivien todella runsaasta kävelemisestä ja ehkä myös hieman univelkaisena (kiitos mm. viimeöisten mekastajien hostellihuoneemme ulkopuolella!). – – Eli miten tänne on päädytty? No. Tilanne on siis se, että me viime vuonna Marjutin kans tehtiin ns. “Andalusian kiertue”, johon kuului mm. viikon oleskelu Granadassa. Tämän oleskelun aikana aloimme olla sen verran myytyjä tähän kaupunkiin, että ajatus täällä opiskelemisesta ja pidemmästä oleskelusta tuntui ihan liian hyvältä ollakseen mahdollista. Ajattelin vain että tuskin Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnalla on tänne Erasmus vaihtosopimusta. Mutta viime syksyllä kun aloin asiaa selvittämään kävikin ilmi, että olin onneksi väärässä.

Tammikuussa 2010 aloitin hakuprosessin tänne ja muutaman suhteellisen helposti hoituvan lomakkeen täytön jälkeen sain Granadan yliopistolta vaihtopaikan. Oulusta (kasvatustieteiden tiedekunnasta) tänne tulee vaihtoon tänä lukuvuonna Oulun maksimikiintiö, eli neljä opiskelijaa. Minun lisäksi siis kolme opiskelijaa. Ollaan Marjutin kans kesän aikana tutustuttu jo näihin muihin oululaisiin ja onkin todella mukavaa että hekin ovat täällä tämän vuoden aikana.

Muutama sana toimeentulosta täällä. Minun oleskelun kustannukset hoituu tietysti opintorahalla, Erasmus-stipendillä ja säästöillä. Marjut järjesti toimeentulonsa näille kymmenelle Granadan kuukaudelle tekemällä erittäin kunnioitettavan säästösuorituksen olemalla viime vuoden töissä ja laittamalla palkoista aina leijonanosan säästöön. 

Tässä siis vähän taustoista. Ja nyt asiaa kuluneesta viikosta.

Tämä viikko on ollut melko täynnä kaikenlaista tekemistä ja säätämistä. Eli maanantaina vietiin loput tavarat Välkkylän asunnosta Marjutin vanhempien säilytykseen (nyt siis meidän huonekalut ja tavarat on levitelty ympäri Pohjois-Suomea: osa minun vanhempien säilytyksessä Tervolassa, osa mummolassa Arpelassa ja osa Marjutin vanhempien kotona Oulussa!), tiistaina tehtiin loppusiivous ja luovutettiin avaimet uusille asukkaille. Täytyy kyllä sanoa, että Välkkylän asuntoa ja etenkin Välkkylää alueena tulen kaipaamaan. Minkä juoksuparatiisin siinä menettääkään! Ja mikä alue noin muutenkin! Nyt on kuitenkin hyvä hetki sulkea se asia toteamalla vain, että kiitos paljon Välkkylä!

Asustelttiin sitten Marjutin vanhempien tykönä torstaihin asti, jolloin lähdettiin aamupäivästä junalla Tampereelle. Tampereelle mentiin siitä syystä, että ostettiin lentoliput Ryanairilta. Laskettiin että vaikka yöpyisi lentoa edeltävän yön Tampereella, ja vaikka junaliput maksaa tietyn verran ja taksilla pitäisi mennä lentokentälle, tulisi se silti halvemmaksi kuin lennot Finnairilla Oulusta Malagaan. Ja tuleehan se, ainakin jos lentoja on varaamassa alle kolmen kuukauden päähän. Jos lennot varaisi hyvissä ajoin, yhteishinta alkaisi olla aika sama, jolloin Finnair olisi ehdottomasti parempi vaihtoehto. Nimittäin Ryanairilla matkustaessa kyllä huomasi, miksi se on niin halpaa. Monissa asioissa on säästetty ja kaikesta ylimääräisestä veloitetaan ruhtinaallisesti lisää (esim. kitaran kuljetus 40e).

Tampereella käytiin syömässä italialaisessa ravintolassa ja parilla oluella pubissa nimelta Wanha posti, jonka olohuonemainen tunnelma oli todella viihtyisä. Lisäksi siellä oli todella hyvät olutvalikoimat! Yövyttiin Omenahotellissa ja perjantaiaamuna lennettiin Malagaan. Malagasta otettiin bussi Granadaan, jossa meillä odotti valmiina huone Hostel Austriasta. Hostel Austria oli meidän majapaikka myös vuosi sitten meidän lomareisulla ja tykästyttiin silloin siihen hyvän palvelun ja hinta-laatusuhteeltaan hyvien huoneiden vuoksi. Lisäksi HA:n sijainti on myös todella hyvä. Ei siis tarvinut kauaa miettiä missä yöpyisimme Granadassa ne yöt, jolloin meillä ei vielä ole omaa asuntoa. Kaikki meni siis ihan suunnitelman mukaan ja perjantai-ilta sitten vietettiin kaupungilla tapasten ja oluen merkeissä.

Lauantaina asetimme tavoitteeksi hankkia paikalliset kännykkäliittymät ja katsella vähän potentiaalisia asuinalue/asuntoehdokkaita. Tavoitteessa myös onnistuttiin. Sunnuntaipäivä sitten kierreltiin ja soiteltiin eri asuntojen perään. Aluksi tuntui, että kukaan ei vastaa ja olo oli jopa aika turhautunut, kun ei saanut mitään kontaktia. Pääteltiin, että syyn täytyy olla sunnuntaipäivässä. Oltiin jo heittämässä pyyhettä kehään sunnuntain osalta ja palattiin hostellille. Päätin kuitenkin yrittää vielä yhdesti yhteen numeroon ennen siestaa ja siihen myös vastattiin. Miehen nimi oli Jesus (heh heh) ja hän esitteli meille muutaman asuntovaihtoehdon aivan loistavalta alueelta Plaza de la Trinidadin kupeesta. Hinta-laatusuhde niissä ei vain kohdannut. Hinnat oli välillä 330-500e. Lisäksi kaikissa niissä oli nähtävissä ja aistittavissa kosteusvaurioita. Yksi ehdoton kriteeti kun minulla juuri oli kosteusvaurio-asuntojen välttäminen viimeiseen asti, koska en halua viettää tätä aikaa pitkittyneessä flunsassa tms. Päätimme jatkaa asunnon etsimistä toisella yhtä hyvällä alueella, eli Realejossa. Sielläkin saimme kiinni yhden vuokranantajan, Guillermon, jolla oli tarjota kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehdoista oli aivan mahtava, mutta liian kallis meille. Toinen oli jo niin hyvä tajous että päätimme pienen mietinnän jälkeen ottaa sen.

Asunto sijaitsee siis Realejon kaupunginosassa, joka on ihan keskustan tuntumassa. Meidän asunnolta on parin minuutin kävelymatka Granadan ydinkeskustaan, Centro de lenguas modernasiin (kielikeskus, jossa varmaan tulen käymään espanjan tunneilla) ja yleensäkin joka paikkaan. Mainitaan vielä, että mahtava Alhambra on kukkulan päällä, jonka juurella Realejo on. Ympärillä on hienoja rakennuksia ja paljon tapasbaareja sekä ravintoloita. Realejon alue on rauhallinen  ja viihtyisä, vehreä alue, jossa asuu paljon opiskelijoita mutta myös paikallisia. Juoksun harrastajana olen myös tyytyväinen siihen, että alueelta vaikuttaisi olevan todella hyvä ja helppo lähteä lenkille kauemmas paremmille juoksureiteille. Kaikki meni siis todella hyvin ja asiat tapahtuivat aika pikaisesti. Täytyy kyllä sanoa, että lukiossa opiskellusta espanjan kielen (lyhyt B3-kieli) oppimäärästä sekä Oulun yo:n kielikeskuksella käymästäni espanjan kielen keskustelukurssista oli tässä asiassa todella paljon hyötyä. Asunnon saantia juhlistimme milläpäs muullakaan kuin oluella ja tapaksilla!

Tässäpä asiaa tältä erää. Kirjoittelen asunnosta ja muusta enemmän ensi viikolla. Vakaa aikomukseni on tosiaan päivitellä tätä blogia kerran viikossa. Katsotaanpa kuinka käy. Siihen asti, ¡Hasta luego!