Marjut lähti viikon 20 torstaina Suomeen pääsykoereissulle ja oli sillä reissulla koko viikon 21. Oma yksinäinen arkeni täällä täyttyi tuona aikana tentteihin valmistautumisesta ja sitten tenteistä. Flamenco y musicas del Mediterraneo –kurssin lopputentti, espanjan lopputentti ja suullinen tentti (eri päivinä). Lueskelin niihin sen verran kuin jaksoin, stressiä välttäen. Molemmat tuntuivat menevän ihan hyvin. Perjantaina alkoi sitten minun osalta kesäloma.

Opiskeluvuosi täällä Granadassa on nyt sitten siis taputeltu ja saatu pakettiin. Hyvin meni ja olen todella tyytyväinen että tuli lähdettyä vaihtoon. Nyt jätän tämän virren kuitenkin näiltä osin lyhyeksi ja kirjoittelen paremmin tästä vaihtovuodesta kokonaisuutena, opiskelujen ja muunkin elämän osalta vielä sitten myöhemmin, jossain tulevassa päivityksessä, ehkäpä sitten kun olemme palanneet jo Suomeen.

Mirador de San Nicolaksella.

Tosiaan viikolla 22 tulivat sitten porukat tänne vierailemaan. Marjut tuli heidän kanssaan samoilla lennoilla pääsykoe reissulta. Keskiviikkona minä täytin huikeat 27 vuotta – alkaa olla jo tuota ikää! : ) Lukuisat ihmiset muistivat ja se oli mukavaa. Lahjojakin tuli. Tästä saankin sitten aivan mahtavan aasinsillan lukemisiin. Sain juuri luettua Sofian maailman eli romaanin filosofian historiasta. Kirjan filosofia-osuus oli erittäin antoisa ja hyvä, mutta muuten se oli vähän kökkö. Sanoinkin Marjutille, että jos minulla ei kiinnostaisi tämä filosofia-osuus näin paljon, en lukisi tätä enää sivuakaan. Kirjoitustyyli ja dialogi oli monin paikoin aika huonoa minun mielestäni. Silti kuitenkin erittäin kannattavaa luettavaa, jos haluaa saada perustietoa filosofian historiasta, filosofeista jne. Kirja onkin kai suunnattu lähinnä minua hieman nuoremmille lukijoille. – – Perimmäisten kysymysten äärellä jatkoin saman tien lukurintamalla, sillä sain Marjutilta lahjaksi Esko Valtaojan Kosmoksen siruja.

Alhambran puutarha-alueella, eli Generalifessä.

Porukoiden kanssa kierreltiin paljon kaupunkia ja nähtävyyksiä. Mirador de San Nicolas, Alhambra, tapakset, yliopisto jne. Myös flamencoa (Petete) käytiin kuuntelemassa ja katselemassa La Chumberassa.

 

Vas. Katedraalin aukiolla oli ilmaiskonsertti, paikallinen puhallinorkesteri soitti hienosti ja puitteet olivat hienot. Oik. Flamencoa La Chumberassa.

 

Viikon 21 juoksut

Ma Lepo

Ti TV kevyt 7,7km

Ke VL 60min/n.12km (3min kovaa + 2min kevyesti) + verr. = yht. 16km

To TV kevyt 8,9km

Pe TV kevyt + 6x100m yht. 12km

La TV reipas 45min/n.9,7km + verr. = yht. 14,8km

Su TV kevyt 8km + kuntopiiri

Vko yht. 67,4km

 

Vko 22 – kevyttä

Ma Lepo

Ti TV reipas 40min (4.52/km) + verryttelyt = yht. 11,2km

Ke VR 5km

To Lepo

Pe Lepo

La TV kevyt 11,5km

Su Lepo

Vko yht. 27,7km + paljon kävelyä