Kirjoittelen nyt hieman viiveellä näistä vuoden 2010 kolmesta viimeisestä viikosta. Paljon on kiireiden vuoksi jäänyt kertomatta viikkojen 48 ja 49 kohdalta, mutta ne saavat jäädäkin nyt. Mainitsen vain lyhyesti että saimme englannin kurssimme suoritettua pienten ongelmien – ei itsestä johtuvia – sävyttämänä. Kävimme myös katsomassa Granadalainen kitaristin, Juan Habichuela Nieton, hienon flamencokonsertin. Konsertin avasi runoilija/laulaja/kitaristi Manuel Molina, vaikuttavalla esityksellään. Siinä missä Juan Habichuela oli ehdottomasti flamencokitaristi oli Manuel Molina ehdottomasti flamencotaiteilija. Manuel on tuttu mm. Carlos Sauran Flamenco -elokuvasta ja hänen varhaista tuotantoaan (Lole & Manuel) on mukana Quentin Tarantinon Kill Bill 2 soundtrackilla. Juan Habichuela Nieto taas on legendaarisen Juan Habichuelan (!) pojan poika. 

Viikolla 50 oli kaksi tenttiä: La forma musical y su didáctica kurssin välitentti ja espanjan kurssin lopputentti. Molemmat menivät mielestäni ihan hyvin. Lisäksi tuolla viikolla oli espanajan kurssin suullinen tentti minun ja parin kurssikaverin osalta, kun meidän vuoro oli pitää esitelmä yhdestä Manolito Gafotas -kirjan kappaleesta, jota olemme lukeneet kurssin aikana. Esitelmän jälkeen kävin ensimäistä kertaa kuorokurssin luennolla, jolle oltiin vihdoin saatu opettaja ja kurssi siis suurista epäilyistäni huolimatta käynnistyi. Tuon luennon jälkeen alkoi minun osalta joululoma!

Perjantaina 17.12 oli Granadassa ”yöjuoksu” eli Carrera Nocturna ( http://nocturna.mmgranada.es/ ) juoksutapahtuma. Noin 4,5km juoksua Granadan keskustassa, lähtö klo 21.00. Tapahtumassa oli kaksi sarjaa: normijuoksijat ja naamiaisasuiset juoksijat. Naamiaisasuisilta ei otettu aikaa vaan he kilpailivat siitä, kenellä on jollakin tapaa paras asu. Myös ryhmät olivat vahvasti mukana naamiaismeiningeissä. Ihmiset olivat olleet todella luovia asujensa kanssa. Itse näin mm. hevoskärryt, juoksevat turronit (turrón=perinteinen espanjalainen jouluherkku), juoksevia joulukuusia ym ym. Marjut näki myös superhomon (Supermiehen, jonka vaatteet olivat pastellin sävyissä. Superhomo määritelmän Marjut kuuli joltain katsojalta.), hämähäkkimiehiä, mustanaamioita, rugbyjoukkueen ja vaikka mitä muuta :D Itse juoksin normisarjassa, mutta kuten monella muullakin, oli minullakin sentään tonttulakki päässä. Marjut juoksi siis myös tässä tapahtumassa. Tunnelma oli todella hyvä: paljon juoksijoita rennolla ja hyvällä asenteella liikenteessä ja paljon yleisöä reitin varrella. Lisäksi pimeä ilta ja hieno reitti keskellä Granadaa lisäsi hienoa tunnelmaa. Reitin lyhyys teki tapahtumasta myös mukavan reipasvauhtisen juoksun. Itse ajattelin juosta tapahtuman vain kovana treeninä ilman mitään keventelyjä ja sen kummempia aikatavoitteita, tosin noin 4min/km vauhtia suunnittelin vähintään juoksevani. Alussa oli hieman reilu kilometri pelkkää nousua, mutta saman verran tultiin kyllä myöhemmin sitten alaskin, joten vauhtia oli suht helppo pitää, tai tarkemmin ottaen kiihdyttää loppua kohti. Forerunnerin mukaan matka oli noin 4,3km ja juoksin sen keskiarvovauhdilla 3.55min/km, eli ihan mukavaa vauhtia ilman minkäänlaista repimistä. Juoksu tuntui mukavasti rennon kovalta ja vauhdikkaalta. Tapahtuman nettisivujen ja chip-ajanoton mukaan olisin juossut muka niinkin kovaa kuin 3.46min/km. Sillä, kumpi sitten on oikeassa ei ole itselleni juurikaan merkitystä tässä tapauksessa kun matkaa ei ole virallisesti mitattu ja matka muutenkaan ei ole mikään perinteinen 5km, 10km, puolimaraton tai muu vastaava. Tarkoitus oli vain saada juosta kovaa hyvällä tuntumalla, sain, ja se riittää. Sijoituin kuitenkin omassa sarjassani ihan hyvin ja olin 15. ajalla 16.57 (brutto). Kokonaiskisassa olin 50., kaikkiaan juoksijoita oli 493. Tässä vielä linkki tuloksiin: http://www.gescon-chip.com/Resultados/259/GranadaN10.htm

Vko 50

Ma Lepo

Ti Peruslenkki 8,1km (avg 5.14min/km) + Hieronta

Ke Peruslenkki 14,1km (avg 5.01min/km)

To Palauttava 7km (avg 5.51min/km)

Pe Carrera Nocturna n. 4,3km tai 4,5km (avg 3.55min/km tai 3.46min/km) + verryttelyt = yht. 11,1km

La Palauttava 7,4km (avg 5.54min/km) + kuntopiiri

Su Pitkä lenkki 24,7km (avg 5.28min/km) sis. neljä ruskoa

Vko yht. 72,4km

 

Loppukevennys.